Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Hemleverans 
Hem / Blogg /

Massagepistol - Vem har användning av en och hur f

Massagepistolen har blivit ett väldigt populärt redskap och har många fördelar att erbjuda! Massagepistolen kommer från engelskans Massage Gun och uppfinningen är en vidareutveckling av fenomenet stötvågsbehandling, eller shockwave therapy. Men hur fungerar en massagepistol och vad kan den göra för just dig?

Massagepistol – Användning

Massagepistolen har utvecklats efter inspiration av behandlingsmetoden shockwave theraphy vilket är en teknik som har använts inom vården sedan 1980-talet. Behandlingen innebär att man med hjälp av hastiga och täta stötar behandlar skador och besvär i leder och muskler. Detta är en behandling som har blivit vetenskapligt utvärderad med en konstaterad effekt. Muskler som är spända under en längre tid kan utveckla triggerpunkter eller muskelknutor som kan göra ont även när muskeln är i vila.

När man behandlar muskler och leder med dessa stötar genereras det ökad blodcirkulation, ökad vävnadsåterbyggnad samt ökad aktivitet i cellerna. Du kan med fördel använda massagepistolen varje dag, cirka tio minuter fördelat över olika kroppsdelar är lagom.

Mjölksyra och återhämtning

För dig som tränar hårt har massagepistolen en rad olika tillämpningsområden. Exempelvis vid träningsvärk, önskan om en snabbare återhämtning, mot behandling av överbelastning, eller ökat blodflöde då en massagepistol ska ge samma effekt på blodcirkulationen som träning och får dig att orka mer.

När musklerna behandlas med denna typ av terapi bidrar det även till smidigare och mindre stel bindväv kring musklerna. Bindväv finns i hela kroppen, både ytligt under huden och längre in, kring muskler, organ och senor. Bindväven är uppbyggd av kollagen och håller ihop kroppen samt påverkar dess rörlighet. Bindväven fungerar som ett “fodral” åt våra muskler och ofta behöver bindväven mer behandling än själva musklerna.

För att nyttja en massagepistol i uppvärmningsyfte bör man använda en låg frekvens. Genom att behandla de större muskelgrupperna med denna metod innan ett träningspass får man dels en ökad blodcirkulation, vilket som nämnt ger förutsättningar för bättre prestation, och genom att massera bindväven uppnår man en mer rörlig och mindre spänd kropp.

Behandling med massagepistol efter träning ska hjälpa din kropp att återhämta sig snabbare och inom en kortare tid träna hårt igen. Dessutom är återhämtning fundamentalt för att undvika skador samt för att kunna utvecklas i din träning.
När du ska behandla dina muskler efter träning är det viktigt att:
– Använd inte en för hård frekvensnivå
– Hitta områdena som är ömma
– Håll kvar maskinen under minst 30 sekunder.

Detta kommer få musklerna att slappna av, och din smärta att reduceras.

Vid intensiv träning kan det bildas mjölksyra i musklerna. Det är ofarligt men inte särskilt behagligt. Mjölksyra kan i värsta fall hålla i sig i flera dagar och kroppen har ibland svårigheter att själv göra sig av med den. Genom att behandla musklerna med en massagepistol kan du alltså hjälpa kroppen att påskynda processen.

Ett annat verktyg för att vårda vår bindväv är en så kallad Foam Roller, och kan vara ett bra komplement men som inte når lika djupt in i vävnaden. En Foam Roller klarar inte heller av att behandla ett lika specifikt område.

Sammanfattningsvis fungerar en massagepistol lika bra både vid uppvärmning inför träning, som för återhämtning efter passet.

Stelhet och smärtor i kroppen

Är du däremot en person som snarare är mer stillasittande, har ryggont och knutor? Det här är vad en massagepistol kan göra för dig!

Precis som för den som har höga träningsmål och gynnas av en högre blodcirkulation är det lika viktigt för den som är stillasittande att främja sitt blodflöde. När vi inte rör på oss tillräckligt går blodcirkulationen trögare vilket i sin tur leder till att kroppen får svårare att ta upp syre. Genom att ta hjälp av en massagepistol kan du aktivera dina muskler, trots stillasittande, och får igång ditt blodflöde.

För dig med en stillasittande arbetssituation kan långa dagar framför en dator även frambringa stelhet och i sin tur smärtor i musklerna kring rygg och nacke. Efter en längre period av denna stelhet händer det att knutor uppstår. Knutor är partier av musklerna som blir hårda och gör ont.

En massagepistol kan ha en upplösande effekt på dessa knutor då vibrationerna har ett avslappnande resultat på de spända musklerna. Behandla i ungefär 20 sekunder på ömma områden, och gå sedan vidare.

Ytterligare tre fördelar för vardagsbruk av en massagepistol:
-För den som står upp stora delar av dagen eller har ömma och svullna fötter kan man behandla hålfoten och vadmuskeln med en massagepistol för att reducera smärta.

-Om du har svårt att komma ned i varv med en rastlöshet i musklerna på kvällarna och känner ett krypande pirrande i benen kan du lida utav sk. “restless legs”. Att massera benen innan läggdags kan minska besvären eftersom det hjälper dina muskler att slappna av och kan på så sätt bidra till bättre sömn.

-Lider du av spänningshuvudvärk? Genom att behandla övre delen av rygg och nacke vid första symptom på spänningshuvudvärk kan du lindra dina besvär.

MM Sports Massagepistol

MM Sports massagepistol är en kraftfull och välutrustad produkt med många fördelar.
Produktinformation:

  • Sex stycken utbytbara massagehuvuden för att anpassa maskinens sk. “shock waves” till olika områden och ändamål.
  • 9 olika hastighetsnivåer och 2 olika lägen
  • 3-5 timmars lång batteritid
  • Låg ljudnivå

 

Viktig information!

Grundläggande är att man börjar försiktigt med sin massagepistol. Du vill åstadkomma behag och avslappning, inte påfresta dina muskler. Börja på en låg frekvens och behandla inte dina ömma punkter för länge, 20 sekunder räcker. Hittar du områden som är för ömma för att behandla direkt på, använd massagepistolen runt om dina triggerpunkter.

Gravida kvinnor bör inte använda en massagepistol med risk för att använda produkten fel. Likaså bör produkten inte användas av personer med en pacemaker eller personer som nyligen opererats. Undvik att behandla området från halsen och uppåt. Kvinnor bör inte behandla bröstvävnad, samt undvik att massera ryggrad och direkt på ben.

Utmärkt
Baserat på 10542 omdömen
1 timme sedan
Bra kvalitet

Bra kvalitet Och bra leverans

Arad Kheirkhah
8 timmar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans, bra kvalitet

Robert Ljunggren
9 timmar sedan
Snabbt o bra

Produkterna kommer snabbt och bra service

Angelica
9 timmar sedan
Bara bra

Snabbt, inte skadat och bra produkter.

Knas Boll
17 timmar sedan
Supersnabb leverans och varor av högsta…

Supersnabb leverans och varor av högsta kvalitet. Nöjd med priset.

Daniel Bykowski
20 timmar sedan
Mycket bra

Mycket bra snabb leverans

George Benjamen Toma
21 timmar sedan
Brukar alltid handla i fysisk butik

Brukar alltid handla i fysisk butik, men det är fantastiskt smidigt online och snabb leverans

Per Leijon
21 timmar sedan
Bra produktinfo

Bra produktinfo, bra priser och supersnabb leverans.

Eva Margaretha Ceder
21 timmar sedan
toppen

snabb leverans, bra produkter och kanon priser

PJ Lindholm
22 timmar sedan
Bästa proteinpulvret

Bästa proteinpulvret

Nina
22 timmar sedan
Beställde runt lunchtid på måndag

Beställde runt lunchtid på måndag, leveransavisering på tisdag. Som alltid helt korrekt leverans, enligt beställning.

Johan Wilén
23 timmar sedan
Utmärkt

Bra kvalitet

Mehmet Ucar
Ny kund?