Fri frakt t.o.m. 17/12
1-2 arbetsdagars leveranstid
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Värva en vän 

HMB har förmågan att bidra till ökad styrka, ökad muskelmassa, ökad fettfri massa och minskad muskelnedbrytning.

Vad är HMB?

HMB (Beta-hydroxy-beta-metylbutyrat) är en metabolit, en nedbrytningsprodukt, av den grenade aminosyran leucin. Det betyder att HMB produceras när leucin omsätts i kroppen. HMB omvandlas naturligt i kroppen om du äter protein eller använder ett proteintillskott. Cirka 5 procent av leucinet omvandlas till HMB, därför är en vanlig kost oftast inte tillräcklig för att kroppen ska få i sig en betydande mängd.

Effekter med HMB

Forskning visar att HMB tycks kunna bidra till muskeluppbyggnad och muskeltillväxt genom ökad styrka och muskelmassa. HMB tycks också kunna hämma ubiquitin, ett ämne vars uppgift är att bryta ner protein, vilket kan leda till minskad muskelnedbrytning och ökad fettfri massa vid hård träning och kaloriunderskott. HMB verkar också kunna visa på positiva effekter när det kommer till ökad prestation och återhämtning.

Kosttillskott med HMB

Att använda ett kosttillskott med HMB är vanligt inom styrketräning för att öka i styrka, muskelmassa, fettfri massa och för att minska muskelnedbrytning. Ett tillskott av HMB kan därmed hjälpa till med att reducera mängden kroppsfett, vilket är bra för dig som går på diet och vill bibehålla maximal muskelmassa.

HMB finns som enskilt kosttillskott, både som kalciumbundet HMB och fritt HMB. Både kalciumbundet och fritt HMB aktiverar anabola signalvägar och stimulerar proteinsyntesen lika effektivt. Att använda ett HMB-tillskott är ett enkelt och effektivt sätt att boosta kroppens nivåer av HMB, utan att behöva oroa sig över intaget av onödiga kalorier.

När och hur mycket HMB bör man ta?

Det finns ingen maxgräns på hur mycket HMB som är lämpligt att ta, men den vanligaste dosen är cirka 1,5–3 gram (1500–3000 mg) per dag. Det är rekommenderat att ta HMB före träningspasset och mellan måltider på träningsfria dagar.

Fritt HMB ger ett snabbt upptag och är därför lämpligt att inta cirka 30–60 minuter före träning. Kalciumbundet HMB ger en långsammare och mer gradvis ökning, vilket gör det optimalt att inta minst 60 minuter före träning. Ett intag tillsammans med kolhydrater fördröjer effekten och behöver då intas cirka 2 timmar före träning.

Läs mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sortera
  • Varumärken
HMB i pulverform. 1663 mg rent HMB per portion.
Body Science
199:-
-10%
HMB i pulverform. 1663 mg rent HMB per portion.
Body Science
359:- Ord. pris: 398:-
-16%
HMB i pulverform. 1663 mg rent HMB per portion.
Body Science
499:- Ord. pris: 597:-
Fri frakt
t.o.m. 17/12
Snabb leverans
1-2 arbetsdagars leveranstid
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15032 omdömen
Verifierat
Fantastiskt 🙌

Fantastiskt 🙌

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Bra pris och bra service!

Bra pris och bra service!

Verifierat
Det går alltid bra att beställa hos er…

Det går alltid bra att beställa hos er och man får sina varor fort 🤗.

Verifierat
Besta kvalite!

Bästa kvalite!

Verifierat
Snabb leverans och bra kundbemötande

Min första beställning blev borttappad hos postnord men några meddelanden i kundservice gjorde att jag fick ett nytt paket utan extra kostnad som kom på mindre än 24 timmar.

Verifierat
Snabbt,smidigt och bra produkter

Snabbt. Smidigt. Bra produkter. Nöjd kund.

Verifierat
Fick fel produkt

Fick fel produkt, skrev då till kundservice och de skickade omgående ut den korrekta produkten samtidigt som jag fick behålla första försändelsen. Det var ett billigt och smart sätt att behålla en osäker kund! Kommer definitivt fortsätta med MM-Sports före någon konkurrent utifrån den upplevelsen.

Verifierat
Snabb och smidig leverans

Snabb och smidig leverans

Verifierat
Snabb och enkel leverans

Snabb och enkel leverans. 5/5!

Verifierat
Jättebra leverans.

Jättebra leverans.

Verifierat
Det gick smidigt och det var ett bra…

Det gick smidigt och det var ett bra pris.

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?