Fri frakt t.o.m. 17/12
1-2 arbetsdagars leveranstid
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Värva en vän 

GABA har en lugnande effekt som hjälper kroppen att varva ner och motverka att nervceller överstimuleras.

Vad är GABA?

GABA står för Gamma-Aminobutyric Acid eller Gamma-aminosmörsyra på svenska. GABA är en så kallad smörsyra som fungerar som en hämmande signalsubstans i det centrala nervsystemet. En hämmande signalsubstans skickar signaler mellan våra nervceller och bromsar upp impulser från en nervcell till en annan, vilket leder till en lugnare aktivitet som motverkar att våra nervceller överstimuleras. GABA förekommer naturligt i kroppen men återfinns också i en del livsmedel. Med en hälsosam livsstil och sunda kostvanor klarar kroppen av att tillgodose behovet av GABA själv genom omvandling av glutaminsyra.

Effekter med GABA

GABA hjälper till att lugna nervsystemets aktivitetsnivå genom att hindra en nervcell att överföra vissa signaler till nästa nervcell. Dess främsta uppgift är att säkerställa att endast den ämnade nervcellen aktiveras av signalen, samtidigt som nästliggande nervcell inte aktiveras. Denna process som sker i kroppen ger en lugnande effekt som i sin tur bidrar till välmående genom bättre sömn och att man känner sig lugnare och mindre stressad.

GABA – sömn & träning

Kroppens förmåga att återhämta sig har stor betydelse för hur din träning ger resultat. Kroppen reparerar och bygger upp musklerna under återhämtningsprocessen. För att träningen ska bli effektiv och produktiv behöver man därför se till att kroppen får tillräckligt med kvalitativ sömn. Tillräcklig sömn ökar stresståligheten, förbättrar koncentrationen och minskar risken för depression. Sömnsvårigheter och ökad stress påverkar därmed både den mentala hälsan och kroppens återhämtning negativt. Tränar man mycket men sover dåligt har kroppen svårt att återhämta sig vilket också kan öka risken för sjukdomar och andra besvär.

Brist på GABA

Vid långvarig stress, sömnbrist eller dåliga kostvanor hamnar nervsystemet i obalans vilket kan leda till låga nivåer av GABA. Brist på GABA kan bland annat visa sig genom spända muskler, kramper, dåligt minne, huvudvärk, humörsvängningar, stress, oro, dålig sömn och utmattning.

Kosttillskott med GABA

Att man har svårt att sova eller känner sig stressad och utmattad kan vara ett tecken på att man lider av GABA-brist. Innan du testar att ta ett kosttillskott är det viktigt att se över dina levnads- och kostvanor. Tillräcklig motion, sömn och bra mat är ofta nyckeln till att GABA-nivåerna håller sig stabila.

Om du lever sunt men ändå upplever ovannämnda problem kan ett tillskott med GABA hjälpa dig. Fördelen med att använda kosttillskott med GABA är att det på ett snabbt och effektivt sätt återställer obalansen i kroppen och därmed dämpar symptom som stress, oro och ångest. GABA främjar också sömnen och stärker sömnkvaliteten, vilket i sin tur förbättrar återhämtningen. Genom att använda ett kosttillskott kan du därmed förbättra både din fysiska och mentala hälsa.

Läs mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sortera
  • Varumärken
28 Recensioner
Svensktillverkat kosttillskott med 500 mg GABA per kapsel!
Body Science
129:-
-11%
28 Recensioner
Svensktillverkat kosttillskott med 500 mg GABA per kapsel!
Body Science
229:- Ord. pris: 258:-
-15%
28 Recensioner
Svensktillverkat kosttillskott med 500 mg GABA per kapsel!
Body Science
329:- Ord. pris: 387:-
Fri frakt
t.o.m. 17/12
Snabb leverans
1-2 arbetsdagars leveranstid
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15032 omdömen
Verifierat
Fantastiskt 🙌

Fantastiskt 🙌

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Bra pris och bra service!

Bra pris och bra service!

Verifierat
Det går alltid bra att beställa hos er…

Det går alltid bra att beställa hos er och man får sina varor fort 🤗.

Verifierat
Besta kvalite!

Bästa kvalite!

Verifierat
Snabb leverans och bra kundbemötande

Min första beställning blev borttappad hos postnord men några meddelanden i kundservice gjorde att jag fick ett nytt paket utan extra kostnad som kom på mindre än 24 timmar.

Verifierat
Snabbt,smidigt och bra produkter

Snabbt. Smidigt. Bra produkter. Nöjd kund.

Verifierat
Fick fel produkt

Fick fel produkt, skrev då till kundservice och de skickade omgående ut den korrekta produkten samtidigt som jag fick behålla första försändelsen. Det var ett billigt och smart sätt att behålla en osäker kund! Kommer definitivt fortsätta med MM-Sports före någon konkurrent utifrån den upplevelsen.

Verifierat
Snabb och smidig leverans

Snabb och smidig leverans

Verifierat
Snabb och enkel leverans

Snabb och enkel leverans. 5/5!

Verifierat
Jättebra leverans.

Jättebra leverans.

Verifierat
Det gick smidigt och det var ett bra…

Det gick smidigt och det var ett bra pris.

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?