Fri frakt t.o.m. 17/12
1-2 arbetsdagars leveranstid
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Värva en vän 

L-citrullin

Aminosyran citrullin ger känslan av mer tryck/pump i musklerna samtidigt som den har förmågan att minska muskeltrötthet och främja uthållighet.

Vad är citrullin?

Citrulin är en icke-essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen kan tillverka den på egen hand. Den fyller en rad olika funktioner i kroppen men gör framför allt inverkan på uthållighet och har förmågan att bidra till ett muskeltryck, även kallat pump.

Effekter med citrullin

Citrullin ingår i kroppens förbränningsprocess där maten vi äter övergår till energi i cellerna. Under denna process omvandlas citrullin till aminosyran arginin, som i sin tur ökar nivåerna av kväveoxid i kroppen. Genom ökad kväveproduktion förbättras blodcirkulationen vilket leder till att näringsämnen och syre transporteras snabbare genom kroppen. Det bidrar också till att blodkärlen i kroppen vidgas och ger ett ökat blodflöde till musklerna, vilket leder till det som vi kallar för muskeltryck eller pump. Studier visar att vid intag av citrullin finns mer arginin i blodet, jämfört med de nivåer man får av ett kosttillskott med rent arginin. Citrullin har därmed förmågan att öka argininnivåerna i kroppen på ett mer effektivt sätt.

Citrullin kan därmed skapa bättre förutsättningar för kroppen att hantera fysisk ansträngning, vilket i sin tur kan leda till ökad prestationsförmåga, förbättrad uthållighet, maximal pump, mindre träningsvärk samt reducerad mjölksyra vid högintensiv träning. Detta i sin tur kan leda till förbättrad återhämtning efter träningen. Utöver det tros citrullin även kunna bidra till mindre stelhet i kärlen, ökningar av tillväxthormoner samt förbättringar vid sexuell prestation.

Aminosyran är också viktig vid avgiftning av levern. Citrullin finns i hög koncentration i levern och krävs för att avgifta levern från ammoniak, en så kallad avfallsprodukt från kroppen. Citrullin har också antioxidativa egenskaper genom att skydda hjärt- och kärlsjukdomar från oxidativ skada. Citrullin stimulerar också immunsystemet.

Kosttillskott med citrullin

Citrullin ingår ofta i prestationshöjande drycker, så kallade pre-workouts (PWO). Citrullin finns även som enskilt kosttillskott, antingen i formen l-citrullin eller citrullinmalat (citruline malate). L-citrullin betyder att aminosyran är i fri form. Citrullinmalat är en kombination av l-citrullin och malatsyra, som används i syfte att stabilisera formulan och optimera effekten av det. Blandningen förbättrar kroppens förmåga att ta upp citrullin snabbare.

När och hur mycket citrullin bör man ta?

Ett kosttillskott med citrullin kan med fördel intas före träning eller innan sänggående, tillskottet kan delas upp på flera tillfällen under dagen. För att kroppen ska ta upp citrullin på ett effektivt sätt bör tillskottet tas på tom mage, om det tas i samband med mat försämras upptaget. För att uppnå en prestationshöjande effekt av citrullinmalat är ett rekommenderat dagligt intag cirka 6–8 gram (6000–8000 mg). Ett tillskott som enbart innehåller l-citrullin har en lägre rekommenderad dosering på cirka 3–5 gram (3000–5000 mg) per dag. För den som inte tidigare har använt ett tillskott med citrullin är det rekommenderat att börja med en liten dos och gradvis öka med tiden. Effekten av citrullin byggs upp vid regelbunden användning.

Läs mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sortera
  • Varumärken
  • Egenskaper
6 Recensioner
Citrullinmalat i pulverform. 1:1-förhållande. Vegansk.
Body Science
229:-
-11%
6 Recensioner
Citrullinmalat i pulverform. 1:1-förhållande. Vegansk.
409:- Ord. pris: 458:-
-16%
6 Recensioner
Citrullinmalat i pulverform. 1:1-förhållande. Vegansk.
579:- Ord. pris: 687:-
Fri frakt
t.o.m. 17/12
Snabb leverans
1-2 arbetsdagars leveranstid
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15032 omdömen
Verifierat
Fantastiskt 🙌

Fantastiskt 🙌

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Bra pris och bra service!

Bra pris och bra service!

Verifierat
Det går alltid bra att beställa hos er…

Det går alltid bra att beställa hos er och man får sina varor fort 🤗.

Verifierat
Besta kvalite!

Bästa kvalite!

Verifierat
Snabb leverans och bra kundbemötande

Min första beställning blev borttappad hos postnord men några meddelanden i kundservice gjorde att jag fick ett nytt paket utan extra kostnad som kom på mindre än 24 timmar.

Verifierat
Snabbt,smidigt och bra produkter

Snabbt. Smidigt. Bra produkter. Nöjd kund.

Verifierat
Fick fel produkt

Fick fel produkt, skrev då till kundservice och de skickade omgående ut den korrekta produkten samtidigt som jag fick behålla första försändelsen. Det var ett billigt och smart sätt att behålla en osäker kund! Kommer definitivt fortsätta med MM-Sports före någon konkurrent utifrån den upplevelsen.

Verifierat
Snabb och smidig leverans

Snabb och smidig leverans

Verifierat
Snabb och enkel leverans

Snabb och enkel leverans. 5/5!

Verifierat
Jättebra leverans.

Jättebra leverans.

Verifierat
Det gick smidigt och det var ett bra…

Det gick smidigt och det var ett bra pris.

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?