Fri frakt t.o.m. 17/12
1-2 arbetsdagars leveranstid
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Värva en vän 

L-leucin

Aminosyran leucin är avgörande för effektiv muskeluppbyggnad genom dess förmåga att stimulera proteinsyntesen.

Vad är l-leucin?

Leucin är en essentiell aminosyra som framför allt ingår i de populära kosttillskotten BCAA och EAA. Leucin ingår naturligt i protein och är avgörande när det kommer till muskelbyggning. Att leucin är en essentiell aminosyra betyder att den är livsnödvändig och att vi behöver få i oss den via kosten då kroppen inte har förmåga att själv producera den.

Effekter med l-leucin

Forskning visar att leucin är den aminosyra med störst inverkan på muskeluppbyggnaden och proteinsyntesen. När vi tränar hamnar kroppen i en katabol fas, vilket betyder att musklerna bryts ner fram till dess att vi äter nästa gång. Nivån av leucin ger kroppen en indikation på hur mycket aminosyror som finns tillgängligt. Höga nivåer stimulerar proteinsyntesen, det vill säga den muskelbyggande processen. Genom att komplettera med ett extra intag av leucin kan effekten av muskelnedbrytning minskas och i stället ökar muskeluppbyggnaden.

Utöver att leucin är en fördel när det handlar om att bygga muskler, har det också bevisad effekt för fettförbränning. Till skillnad från andra aminosyror omvandlas inte leucin till kolhydrater, därför är aminosyran lämplig att ta före förbränning på morgonen samt vid lågkaloridiet eftersom den hämmar muskelnedbrytning.

Kosttillskott med l-leucin

Eftersom leucin är en proteinkälla får vi ofta i oss den när vi äter mat som innehåller protein, men upptaget sker ganska långsamt. Det beror på att leucin konkurrerar med andra aminosyror och näringsämnen som fett och fibrer som också upptas genom maten vi äter. Det kan också finnas andra tillfällen där ett kosttillskott med leucin kan vara nödvändigt, till exempel om du går på en specifik diet, om du äter en plantbaserad kost eller om du helt enkelt äter väldigt lite protein i dina måltider.

Leucin finns i olika typer av proteinpulver, i kosttillskotten BCAA, EAA och HMB, samt i sin fria form där den kallas l-leucin. Ett enskilt kosttillskott med l-leucin gör det möjligt för kroppen att ta upp och tillgodogöra sig ämnet snabbare eftersom det inte behöver brytas ned först likt ett protein. Ett tillskott med leucin kan tillsättas i en PWO eller annat kosttillskott där leucinhalten är låg för att öka ditt proteinintag.

När och hur mycket l-leucin bör man ta?

Hur mycket leucin du behöver är högst individuellt beroende på hur din dagliga kost ser ut, men ett riktmärke är mellan 3–5 gram (3000-5000mg) per dag. Eftersom leucin tas upp lättast på fastande mage är det en fördel att ta tillskottet på morgonen, mellan måltider, innan ett träningspass eller innan sänggående.

Läs mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sortera
  • Varumärken
  • Egenskaper
4 Recensioner
100 % instantiserat leucin. Veganskt.
Body Science
219:-
-11%
4 Recensioner
100 % instantiserat leucin. Veganskt.
Body Science
389:- Ord. pris: 438:-
-16%
4 Recensioner
100 % instantiserat leucin. Veganskt.
Body Science
549:- Ord. pris: 657:-
Fri frakt
t.o.m. 17/12
Snabb leverans
1-2 arbetsdagars leveranstid
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15032 omdömen
Verifierat
Fantastiskt 🙌

Fantastiskt 🙌

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Bra pris och bra service!

Bra pris och bra service!

Verifierat
Det går alltid bra att beställa hos er…

Det går alltid bra att beställa hos er och man får sina varor fort 🤗.

Verifierat
Besta kvalite!

Bästa kvalite!

Verifierat
Snabb leverans och bra kundbemötande

Min första beställning blev borttappad hos postnord men några meddelanden i kundservice gjorde att jag fick ett nytt paket utan extra kostnad som kom på mindre än 24 timmar.

Verifierat
Snabbt,smidigt och bra produkter

Snabbt. Smidigt. Bra produkter. Nöjd kund.

Verifierat
Fick fel produkt

Fick fel produkt, skrev då till kundservice och de skickade omgående ut den korrekta produkten samtidigt som jag fick behålla första försändelsen. Det var ett billigt och smart sätt att behålla en osäker kund! Kommer definitivt fortsätta med MM-Sports före någon konkurrent utifrån den upplevelsen.

Verifierat
Snabb och smidig leverans

Snabb och smidig leverans

Verifierat
Snabb och enkel leverans

Snabb och enkel leverans. 5/5!

Verifierat
Jättebra leverans.

Jättebra leverans.

Verifierat
Det gick smidigt och det var ett bra…

Det gick smidigt och det var ett bra pris.

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?