Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Hemleverans 

En foam roller - även kallad yogarulle, skumrulle eller massagerulle - är ett mycket mångsidigt massageredskap som på senare tid ökat enormt i popularitet. Träningsrullen är utformad för en uppsjö utav bra övningar, främst i syfte att stretcha eller massera olika delar av kroppen. Speciellt bra är den i dessa tider när hemmaträning är på tapeten.

Vad är en foam roller?

Foam rollers (på svenska: skumrulle) kommer i flertalet olika storlekar och utföranden. Gemensamt för dem alla är att de ofta, som namnet antyder, är gjorda av skumgummi med en kärna av hård plast eller trä. Ryggrullarna kommer i olika storlekar, från små till stora, för användning på olika kroppsdelar.

Redskapet är otroligt effektivt på att komma åt hela kroppen och massera delar av kroppen som annars kan vara svåra att nå på egen hand, till exemel rygg, och svank. Foam rollers är helt enkelt ett utmärkt sätt att få spända muskler att slappna av.

Foam roller-övningar

Med en foam roller kan du få en härlig djupgående massage på egen hand, så kallad "foam rolling", men det är viktigt att använda den rätt! När du använder en yogarulle bör du andas lungt och jämnt, slappna av så mycket det går och använda din egen kroppsvikt som kraft. Rulla långsamt fram och tillbaka med rollern under den kroppsdel som smärtar.

Baksida lår

En vanlig övning är att lägga rullen under den delen av låret som kallas baksida lår, för att sedan långsamt rulla fram och tillbaka över foam rollern. Använd foten och andra benet för stöd.

Ryggslutet

Lägg foam rollern under den nedre delen av ryggen, alltså svanken, och använd båda benen för att rulla fram och tillbaka. Var naturlig och aslappnad i kroppen och låt din kroppsvikt och rullen göra arbetet.

Andra delar av kroppen

Om du vill massera andra delar av kroppen är det helt enkelt bara att lägga den delen av kroppen som smärtar på din foam roller och rulla fram och tillbaka.

Återupprepa övningarna tills du känner att spänningen släpper. Det är vanligt att det kan göra ont i början, detta är för att dina muskler är spända och ömma. Ju mer du försiktigt rullar desto mer kommer spänningen släppa. Det skall dock aldrig göra så ont att du inte kan slappna av normalt i kroppen.

Fördelar med foam roller

Det finns många sätt att använda en skumrulle, förutom att använda en foam roller för massage kan du också göra balansövningar! Var dock försiktig och se till att det inte finns något omkring dig du kan ramla in i. Det finns mängder av balansövningar att hitta online, prova dig fram!

Olika typer av foam roller

Det finns flera olika typer av foam roller på marknaden, skillnaden är vad de ska användas till. Läs mer här för att hitta den som passar just dina ändamål.

Slät foam roller (flat foam roller)

En slät foam roller kan användas till lättare massage av muskler. Dess släta yta gör att den rullar jämnt över muskelfästen och fördelar kraften i massagen jämnt över ryggen. Denna variant passar bra för de som är nybörjare eller har lättare stelhet i musklerna.

Texturerad foam roller (trigger roller)

En texturerad foam roller är en massagerulle med "knölar" på - även kallat triggers. Denna typ av yogarulle koncentrerar kraften i massagen på knölarna, och på så sätt kan du få en mer djupgående massage för kraftigt ömmande muskelfästen (trigger points). Passar bra för dig som är en van utövare av foam rolling eller gillar lite kraftigare massage.

Liten foam roller

En liten foam roller passar bra för punktbehandling av mindre muskelfästen och muskelgrupper. Denna typ är smidig att ta med sig i gymväskan eller stuva undan hemma. 

Sammanfattning:

En foam roller är ett mångsidigt redskap som alla träningsintresserade borde ha hemma! Den kan bli räddaren i nöden vid en sträckning och är otroligt skön att applicera på ömmande muskler och träningsvärk. I vårt sortiment hittar du flera olika foam rollers för alla användningsområden.

Läs mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sortera
  • Varumärken
Kraftigt mönstrad massagerulle för dina muskler. Snabba på återhämtning, minska skador, öka flexibiliteten!
349:-
Bättra på återhämtningen och minska skaderisken med en massageroller från Iron Gym!
299:-
Blackroll
399:-
Kraftigt mönstrad massagerulle för dina muskler. Snabba på återhämtning, minska skador, öka flexibiliteten!
299:-
499:-
Blackroll
139:-
539:-
359:-
Blackroll
449:-
539:-
259:-
Bättra på återhämtningen och minska skaderisken med en massageroller från Iron Gym!
249:-
Blackroll
339:-
Blackroll
189:-
Blackroll
189:-
167:-
Blackroll
139:-
Utmärkt
Baserat på 10542 omdömen
1 timme sedan
Bra kvalitet

Bra kvalitet Och bra leverans

Arad Kheirkhah
8 timmar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans, bra kvalitet

Robert Ljunggren
9 timmar sedan
Snabbt o bra

Produkterna kommer snabbt och bra service

Angelica
9 timmar sedan
Bara bra

Snabbt, inte skadat och bra produkter.

Knas Boll
17 timmar sedan
Supersnabb leverans och varor av högsta…

Supersnabb leverans och varor av högsta kvalitet. Nöjd med priset.

Daniel Bykowski
20 timmar sedan
Mycket bra

Mycket bra snabb leverans

George Benjamen Toma
21 timmar sedan
Brukar alltid handla i fysisk butik

Brukar alltid handla i fysisk butik, men det är fantastiskt smidigt online och snabb leverans

Per Leijon
21 timmar sedan
Bra produktinfo

Bra produktinfo, bra priser och supersnabb leverans.

Eva Margaretha Ceder
21 timmar sedan
toppen

snabb leverans, bra produkter och kanon priser

PJ Lindholm
22 timmar sedan
Bästa proteinpulvret

Bästa proteinpulvret

Nina
22 timmar sedan
Beställde runt lunchtid på måndag

Beställde runt lunchtid på måndag, leveransavisering på tisdag. Som alltid helt korrekt leverans, enligt beställning.

Johan Wilén
23 timmar sedan
Utmärkt

Bra kvalitet

Mehmet Ucar
Ny kund?