Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Hemleverans 

Massagepistol

Med hjälp av en massagepistol får du snabb återhämtning i ömmande muskler över stora som små muskelgrupper, även på ställen som annars kan vara svåra att komma åt.

Massagepistol användning

Massagepistolen kan hjälpa dig som drabbats av ömmande muskler och muskelvärk efter din träning. Men hur använder man en massagepistol? Du laddar upp batteriet, sätter på önskat fäste (mer om fästen hittar du nedan) och startar pistolen i önskad styrka. Sedan för du fästet långsamt över den muskelgrupp du vill massera. Du kan också stanna till kortare stunder över specifika triggerpunkter och knutor för att massera dessa områden lite extra. Pistolens hårda cirkulerande blockerar neverna, vilket gör att du kan komma djupt ned utan att det gör ont. På så sätt stimuleras din bindväv effektivt.

Vilket sätt du vill använda din massagepistol på avgörs av vad för slags massage du är ute efter. Generellt sett är en massagepistol både enkel och säker att använda. Mer om säkerhet och korrekt användning hittar du nedan.

Bästa massagepistolen

Att välja den bästa massagepistolen för just dina användningsområden är inte alltid det lättaste. Egenskaperna skiljer brett på marknaden - från kvalitet och material till tekniska funktioner. Batteri- eller sladd, batteritid, laddningstid, antal slag per minut, antal nivåer av styrka, slagdjup och medföljande tillbehör är alla viktiga aspekter att ta i beaktning. Nedan går vi igenom alla delar av en massagepistol och lämnar våra rekommendationer kring vad som krävs av en riktigt bra massagepistol.

Batteri

En riktigt bra massagepistol bör ha ett högkvalitativt uppladdningsbart litiumbatteri med en batteritid att räkna med. För att slippa ladda pistolen mellan olika muskelgrupper rekommenderas en batteritid på minst två timmar på medel inställning. Här kan billiga varianter ha så lite som 15-30 minuter användningstid, medan dyrare varianter kan räcka upp emot 6-8 timmar beroende på inställning. Med längre batteritid slipper du ladda pistolen lika ofta och dyrare varianter kan ofta räcka upp till en vecka vid normalt användande utan att behöva kopplas in i laddaren.

Hastighet (slag per minut)

Massagepistoler kommer med många olika motorer som alla erbjuder olika hastigheter. Många gånger kan du till och med ställa in din önskade hastighet direkt på verktyget. En riktigt bra massagepistol bör ha en kraftfullare motor som klarar av mellan 3500 och 3200 slag per minut (rpm) för att göra bra skillnad för din återhämtning. Med ett justerbart antal slag per minut kan du hitta precis den nivå som känns bra för din kropp och anpassa hastigheten efter dina egna förutsättningar.

Medföljande tillbehör

De bättre massagepistolerna på marknaden brukar inkludera ett antal tillbehör som kan användas på olika muskler i kroppen. En bullet används vanligtvis för precis massage av specifika knutar och triggerpunkter medan en gaffel kan användas för att arbeta runt en muskelgrupp, till exempel längs ryggraden eller över nacken. Den klassiska bollen är en bra start för nybörjaren då den applicerar massagen över större yta och är tillverkad av skum, och därmed är lite mildare mot kroppen. Bollen är skön att använda om man vill applicera en lite lugnare massage över större kroppsytor. Sist men inte minst medföljer ofta ett platt verktyg för intensiv massage av mindre muskelgrupper. Det finns även fler verktyg på marknaden som alla har sitt unika användningsområde.

Ljudnivå

En bra massagepistol bör vara både kraftfull och tystgående på samma gång. En låg ljudnivå gör att du kan slappna av på bästa sätt medan du effektivt behandlar dina ömmande muskler. Bakgrundsljudet i ett sovrum brukar anges till högst 25 decibel för optimal sömn medan ljudnivån i ett tyst bibliotek ofta är upp till 45 decibel. En bra och tystgående massagepistol brukar avge cirka 35 decibel för att upplevas som behaglig ljudmässigt.

Vikt

För att kunna använda en massagepistol under längre perioder utan att drabbas av utmattning i armarna rekommenderas en massagepistol som har låg vikt i förhållande till konkurrensen. Den låga vikten gör också att den blir lättare att ta med till gymmet och kan lätt läggas ned i ryggsäcken utan att det blir ansträngande tungt. Men se upp - i många fall är vikten direkt kopplad till såväl material som batterikapacitet. Kontrasterande kan en alleles för lätt massagepistol i värsta fall ha sämre batteritid eller vara gjord av billigare material. Var noga med att hitta en balans mellan vikt och kvalitet som du anser passar dig.

Är massagepistol farligt?

Massagepistol är ett utmärkt redskap för att snabbare återhämta olika delar av kroppen efter hård träning och är helt ofarligt vid korrekt användning. Några saker att ha i åtanke är att aldrig använda pistolen på skadade kroppsdelar så som brustna leder och ligament eller skadade muskler. Verktyget skall inte heller användas om det gör för ont eller användas för länge på samma punkt. Massera försiktigt ömmande muskelfästen och håll pistolen i rörelse hela tiden medan du noga lyssnar på kroppens signaler. Du ska kunna massera djupt ned i musklerna utan att smärtan blir för intensiv. Börjar det göra för ont bör du byta område eller pausa din behandling en stund.

Ska jag köpa en billig massagepistol?

Med ett sådant populärt verktyg har du säkert i dina efterforskningar stött på en uppsjö av billiga massagepistoler online. På ytan tycks de göra samma sak som de dyrare varianterna - men vad skiljer egentligen en billig massagepistol från en dyrare? Förutom att materialen som används vid tillverkning oftare är av högre kvalitet (och därmed också mer hållbara i längden) kan batteritid vara en punkt som skiljer drastiskt.

Bra massagepistoler har ett litiumbatteri av hög kvalitet som du sällan behöver ladda medan billigare massagepistoler ofta är begränsade till kring 20 minuters användning innan du behöver ladda dem igen - ofta under flera timmars tid. Litiumbatterier är som bekant också en fara i sig och billigare litiumbatterier riskerar att börja brinna eller explodera, något som världen fått erfara i allt från mobiltelefoner till elscootrar det senaste årtiondet. Därför är det viktigt att välja en massagepistol från ett märke du känner till när det är dags att handla - då vet du att du får en produkt av hög kvalitet.

Motorn i en billig massagepistol är ofta av sämre kvalitet, vilket leder till mindre effektiv massage och högre ljudnivå. Med en massagepistol som avger höga oväsen och missljud blir massagen knappast en avslappnande stund. Med den kraftfullare motorn i en massagepistol av hög standard får du en tystare och samtidigt djupare och mer effektiv massage som leder till bättre återhämtning.

Sist men inte minst skiljer kvaliteten på tillbehör tillverkare emellan. En bättre massagepistol kommer med tillbehör av hög kvalitet, ofta komplett med en bra förvaringsväska. Med rätt förvaring kan du ta hand om ditt verktyg på bästa sätt så att det kan skänka dig glädje, avslappning och återhämtning under många år.

Sammanfattning

Massagepistolen är ett verktyg, och precis som med alla andra verktyg får du lång livslängd och bekvämt användande om du väljer rätt från början. Med den kan du massera riktigt djupt på ömmande muskler efter träning. När du investerar i en massagepistol investerar du inte bara i ett verktyg, utan också i din hälsa. Hos MM Sports hittar du massagepistoler från flera olika tillverkare, alltid till förmånliga priser!

Läs mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sortera
  • Varumärken
5 Recensioner
Optimal Recovery
3,990:-
Utmärkt
Baserat på 10542 omdömen
1 timme sedan
Bra kvalitet

Bra kvalitet Och bra leverans

Arad Kheirkhah
8 timmar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans, bra kvalitet

Robert Ljunggren
9 timmar sedan
Snabbt o bra

Produkterna kommer snabbt och bra service

Angelica
9 timmar sedan
Bara bra

Snabbt, inte skadat och bra produkter.

Knas Boll
17 timmar sedan
Supersnabb leverans och varor av högsta…

Supersnabb leverans och varor av högsta kvalitet. Nöjd med priset.

Daniel Bykowski
20 timmar sedan
Mycket bra

Mycket bra snabb leverans

George Benjamen Toma
21 timmar sedan
Brukar alltid handla i fysisk butik

Brukar alltid handla i fysisk butik, men det är fantastiskt smidigt online och snabb leverans

Per Leijon
21 timmar sedan
Bra produktinfo

Bra produktinfo, bra priser och supersnabb leverans.

Eva Margaretha Ceder
21 timmar sedan
toppen

snabb leverans, bra produkter och kanon priser

PJ Lindholm
22 timmar sedan
Bästa proteinpulvret

Bästa proteinpulvret

Nina
22 timmar sedan
Beställde runt lunchtid på måndag

Beställde runt lunchtid på måndag, leveransavisering på tisdag. Som alltid helt korrekt leverans, enligt beställning.

Johan Wilén
23 timmar sedan
Utmärkt

Bra kvalitet

Mehmet Ucar
Ny kund?