Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Hemleverans 
Hem / Blogg /

Träningsredskap hemma - Vår guide!

I tider då många arbetar hemma eller semester är runt hörnet och du inte har möjlighet eller känner dig trygg med att gå till gymmet är det lätt att träningsrutinerna blir lagt åt sidan. Det är lätt att man går miste om den vardagsmotion vi erhåller genom att ex. ta oss till arbetsplatsen eller att gå upp och ned för trapporna.

Att ta ett träningspass under lunchen eller på morgonen kommer inte bara hjälpa dig att jobba effektivare utan även ge dig mer energi för att ta vara på resten av dagen. Likaså för den som kanske är tvungen att stanna hemma på grund av småbarn eller social distansering. Och kom ihåg - det behöver inte ta längre tid än 15 minuter!

Träna rygg hemma

Ryggen är en av kroppens största muskelgrupper och en stark rygg är fundamentalt för såväl en bra hållning som undvikande av smärtor. Ett bra och mångfunktionellt träningsredskap för att träna rygg (och mycket mer) är en Tube Trainer, det vill säga träningsband med handtag. Skapa ditt motstånd genom att antingen fästa redskapet i en dörr eller genom att placera det under fötterna. Du kan även använda Resistance Bands som finns i olika motstånd beroende på vad som passar dig! Ytterligare ett träningsredskap för att alternera din ryggträning är en Chin Up Bar. Redskapet fäster du i dörrkarmen och sedan är det bara att köra igång! En chin up bar är praktisk för pull ups, chin ups, hängande rodd eller hängande knälyft eller hängande sneda benlyft för att träna både de raka och de sneda magmusklerna. Olika typer av stänger: Klassisk Chin-Up Bar Mångfunktionell Träningsstång

Träna armar hemma

För att träna armar hemma rekommenderas klassikern - hantlar. Hantlarna går att variera i massor av olika övningar och för att stimulera alla armens muskelgrupper. Med ett par hantlar i hemmet blir det möjligt att träna biceps, triceps, axlar, och rygg exempelvis - men det är bara du som sätter gränserna för din träning! Hantlar fungerar även utmärkt som extra tyngd för mag- och rumpövningar. Ett komplement vad gäller tyngder är Kettlebells, de går på samma sätt som hantlarna att alternera i flera olika övningar eller att använda som extratyngd eller stöd till en annan typ av övning.

Träna mage hemma

För att träna magen hemma går det att använda sig av sin kroppstyngd på flera sätt men vill du avancera din träning så kan du utöva repetitionen på samma sätt men addera vikter. En annan klassiker är maghjulet, som tränar både mage och rygg. Redskapet är enkelt men väldigt effektivt.

Träna rumpa hemma

Rumpan består utav tre olika muskler, gluteus minimus, medius och maximus. Tillsammans utgör de ihop med framsida lår kroppens största muskelgrupper. Denna muskelgrupp är enkel att undervärdera. Faktum är att svaga sätesmuskler bidrar till ökad belastning för ryggen och eftersom muskelgruppen är så stor bidrar även en vältränad muskel till en aktiv fettförbränning. När vi lyfter och springer är kroppen beroende av starka sätesmuskler. Ett redskap som tar minimalt med utrymme i hemmet men som bidrar till maximal nytta för hemmaträningen är träningsbanden. Här kan man välja att investera i ett resistence band, eller att köpa ett flerpack för att nyttja olika motstånd till olika övningar. Träningsband med olika motstånd: Power Resistance Band, Röd - 7-11kg Power Resistance Band, Svart - 11-23kg Power Resistance Band, Lila - 23-34kg Power Resistance Band, Grön - 45-54kg Power Resistance Band, Blå - 54-79kg Textilklätt Träningsband för Glutes Power Glute Träningsband - Light  Power Glute Träningsband - Heavy 

Köpa träningsredskap

Genom att investera i ett eller flera träningsredskap skapar du möjlighet att spara både tid och pengar men inte minst gynna din hälsa och ditt välmående. För den som inte hittar tiden, inte vill betala för ett gymkort, är begränsad i sina möjligheter men som ändå vill prioritera sig själv och uppnå ökad energi, förbättrad sömn, skärpt fokus under dagen, kan träningsredskap för hemmet vara en värd satsning. Ett par hantlar eller ett gäng motståndsband och 15 minuters övningar varannan dag kan göra stor skillnad och ge många fördelar! För inspiration till träning utanför gymmet med eller utan redskap, besök vår inspirationssida för hemmaträning!
Utmärkt
Baserat på 8857 omdömen
4 timmar sedan
Bra priser och snabb leverans.

Bra priser och snabb leverans.

Ida W N
7 timmar sedan
Mycket nöjd

Mycket nöjd, snabb leverans & bra produkter!

Veronica
15 timmar sedan
Bästa!!

Alltid bra priser & snabb leverans, vad mer kan man önska!

Helena
15 timmar sedan
Snabb leverans och bra varor.

Snabb leverans och bra varor.

Cecilia
17 timmar sedan
5/5 ⭐

Jätte bra produkter och snabba leveranser!

Johanna
21 timmar sedan
Snabb o smidig beställning o leverans

Snabb o smidig beställning o leverans. Produkten är super, jättegod naturlig smak, håller mig mätt utan sug efter något annat. Rekommenderas om du vill byta ut måltider.

Anna Lönngren
22 timmar sedan
Bra köp!

Bra priser. Snabb leverans. Nöjd med varorna som levererades.

Andersson Jigfelt Therez Gabriella
2 dagar sedan
Gick väldigt fort att få varorna som…

Gick väldigt fort att få varorna som man beställt👍oerhört snabb leverans.

Ulrika Minorsson
2 dagar sedan
Snabb leverans o bra paketerat 👍

Snabb leverans o bra paketerat 👍

Daniel Gustavsson
3 dagar sedan
Bästa caseinet👌 så goda smaker!

Bästa caseinet👌 så goda smaker!! Mina favoriter är cinnamon bun och apple pie, 5/5☆☆☆☆☆

Johanna
3 dagar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans. Tack

Ahmad Sarmeh
3 dagar sedan
Över förväntan

Så bra - snabbt enkelt bra beskrivningar. Flaskan motsvarade förväntningarna med råge. Mycket nöjd 😄

Björn Stockholm
Ny kund?