Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Hemleverans 
Hem / Blogg /

Några viktiga aminosyror!

Dags för något nytt på kosttillskottssidan? Låt oss tipsa om några mindre kända aminosyror med märkliga, kraftfulla effekter på fysik, psyke och välmående. Protein består av aminosyror och är det viktigaste makronäringsämnet för oss som tränar. En hög andel protein i kosten garanterar att musklerna får det de behöver för att kunna bygga upp sig efter träningen. Det verkar också som att proteinrik mat hjälper till vid viktnedgång och fettförbränning, bland annat genom att mätta bättre än annan mat. Det finns också vetenskapliga indikationer på att överskott av protein inte leder till ökat kroppsfett som ett överskott av annan mat skulle göra.  Men detta är effekter av protein som makronäringsämne. Förutom dessa viktiga fördelar finns det även högintressanta effekter av enskilda aminosyror. EAA, BCAA och Leucin – de essentiella aminosyrorna, EAA, är de aminosyror kroppen inte kan syntetisera på egen hand. Trots att flera av de essentiella aminosyrorna har farmakologiska effekter är detta tillskott ändå mer likt ett proteintillskott än ett enskilt aminosyratillskott. Ett koncentrat av de viktigaste aminosyrorna! BCAA – Branched Chain Amino Acids, är tre separata aminosyror som länge ansågs utgöra ett sorts musklernas förstahandsval när det kommer till aminosyror. I dag lutar forskningsläget åt att det är en av de tre, leucin, som står bakom de viktigaste effekterna man tidigare sett hos BCAA. Men BCAA fortsätter att vara relevant, alla tre aminosyrorna är essentiella och leucin är en mycket viktig och effektiv substans. Leucin – Kungen av muskelbyggande aminosyror och näringsämnen. Leucin som är både en BCAA och en EAA har identifierats som det enskilt mest muskeluppbyggande av alla näringsämnen. Det  är leucin som startar den anabola responsen efter träning. Betain – är inte en renodlad aminosyra men ett så kallat metylderivat av aminosyran gycin. Betain har länge varit känt som ett hälsokosttillskott för sin kapacitet att förbättra metylationsprocesser. Nu kommer betain tillbaka i formen av ett sportkosttillskott. Modern forskning har indikerat att betain kan förbättra en mängd värden som är helt centrala i träning och kroppsomvandling. Däribland kroppssammansättning, anabol hormonprofil och prestationsförmåga på träningen. Glycin – fungerar som signalsubstans och är involverad i avslappning, återhämtning och belöning på neurologisk nivå. Bland annat pågår försök på Sahlgrenska i Göteborg där man framgångsrikt behandlar alkoholism med glycin. Taurin – förbättrar eventuellt atletisk och mental prestationsförmåga, vilket gjort taurin till en populär ingrediens i energidrycker. De kroppsegna halterna av taurin i hjärta och hjärna sjunker när vi åldras. I korthet
  • Protein och aminosyror är de viktigaste näringsämnena för träningseffekt och fysikomvandling. Protein bygger muskler, mättar och är nästan omöjligt att bli fet av, även när man intar ett stort överskott.
  • Förutom proteinets makroeffekter har enskilda aminosyror kraftfulla farmakologiska effekter. EAA, BCAA och leucin är välkända sedan tidigare för sina nyckelroller i muskeluppbyggnad.
  • Betain är ett mindre känt aminosyraderivat, som bland annat kan förbättra kroppssammansättning, anabol hormonprofil och prestationsförmåga på träningen.
  • Glycin är en icke-essentiell aminosyra som fungerar som signalsubstans i centrala nervsystemet och bland annat är involverat i avslappning, återhämtning och belöningsmekanismer.
  • Taurin är en sedan länge använd ingrediens i energidrycker som bland annat fungerar som signalsubstans i centrala nervsystemet. Halterna minskar när vi blir äldre och taurin har med blandade resultat undersökts som tillskott för atletisk prestationsförmåga.
   
Utmärkt
Baserat på 8857 omdömen
4 timmar sedan
Bra priser och snabb leverans.

Bra priser och snabb leverans.

Ida W N
7 timmar sedan
Mycket nöjd

Mycket nöjd, snabb leverans & bra produkter!

Veronica
15 timmar sedan
Bästa!!

Alltid bra priser & snabb leverans, vad mer kan man önska!

Helena
15 timmar sedan
Snabb leverans och bra varor.

Snabb leverans och bra varor.

Cecilia
17 timmar sedan
5/5 ⭐

Jätte bra produkter och snabba leveranser!

Johanna
21 timmar sedan
Snabb o smidig beställning o leverans

Snabb o smidig beställning o leverans. Produkten är super, jättegod naturlig smak, håller mig mätt utan sug efter något annat. Rekommenderas om du vill byta ut måltider.

Anna Lönngren
22 timmar sedan
Bra köp!

Bra priser. Snabb leverans. Nöjd med varorna som levererades.

Andersson Jigfelt Therez Gabriella
2 dagar sedan
Gick väldigt fort att få varorna som…

Gick väldigt fort att få varorna som man beställt👍oerhört snabb leverans.

Ulrika Minorsson
2 dagar sedan
Snabb leverans o bra paketerat 👍

Snabb leverans o bra paketerat 👍

Daniel Gustavsson
3 dagar sedan
Bästa caseinet👌 så goda smaker!

Bästa caseinet👌 så goda smaker!! Mina favoriter är cinnamon bun och apple pie, 5/5☆☆☆☆☆

Johanna
3 dagar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans. Tack

Ahmad Sarmeh
3 dagar sedan
Över förväntan

Så bra - snabbt enkelt bra beskrivningar. Flaskan motsvarade förväntningarna med råge. Mycket nöjd 😄

Björn Stockholm
Ny kund?