Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Hemleverans 
-11%

Body Science L-teanin 200, 2 st

Storlek: 90 V Caps x 2
Teanin-tillskott med naturligt l-teanin i små och lättsvalda kapslar. Aminosyran som finns i höga nivåer i grönt te och som visat sig ha lugnande och rogivande effekt.
229:-
258:-
+
I webblager – skickas måndag 31/1 Ej i lager
Se butikslager & reservera i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

L-teanin 200 mg

Högdoserat kosttillskott med den unika och mångsidiga aminosyran teanin.

  • 200 mg naturligt l-teanin per kapsel. 
  • Lättsvalda kapslar.
  • 100 % vegansk.
  • Producerad i Sverige.

Teanin är en aminosyra som finns i tebuskens blad och särskilt hög halt finns i grönt te (Camellia sinensis). Till skillnad från många andra aminosyror är inte teanin en så kallad proteinbyggande aminosyror, som exempelvis leucin, lysin, tryptofan med mera. Den är således inte nödvändig för att kroppen ska fungera normalt. Studier visar att l-theanin stimularar produktionen av alfavågor i hjärnan – den typ av hjärnvågor som dominerar när vi känner oss lugna och avslappnade men är i ett vaket tillstånd. Forskning visar att det även verkar kunna öka koncentrationsförmågan samt bidra till förbättrad inlärningsförmåga. Orsaken till detta tros vara teaninets strukturella likheter med glutamat vilket tillåter det att binda till samma receptorer i hjärnan. Att det på så vis stimulerar nivåerna av GABA, serotonin och dopamin – några av de viktigaste signalsubstanserna som påverkar vår sömn, humör och välmående.

Teanin är en mångsidig aminosyra och återfinns i allt från sömntillskott, nootropics och kosttillskott mot stress och avkoppling till uppiggande PWOs, energidrycker och kosttillskott för ökad skärpa, koncentration och inlärning.

Nyckeln till teaninets stora användningsområde och olika effekt, som vid första anblick kan kännas motsägelsefullt, beror på när på dygnet det intas och med vad samt hur mycket. Att använda sig av ett teanintillskott på dagen kan vara ett bra sätt att slappna av och bli lugn inför stressande moment, utan att du blir trött eller att din förmåga att fokusera försämras. Används det istället på kvällen hjälper det kroppen av varva ner inför natten, vilket underlättar insomningen och förbättrar chanserna till en god nattsömn. 

Genom att använda Body Science Theanine två gånger dagligen, exempelvis mitt på dagen och inför natten, kan du ta del av teaninets fulla potential.

Grönt te – en naturlig källa för teanin

Grönt te är en populär dryck som dricks över hela världen och som sedan lång tid tillbaka är känt för sina lugnande och avslappnande egenskaper. Det är just den höga halten l-teanin som ger dessa unika egenskaper. Att grönt te innehåller mer teanin än andra tesorter beror på att man låter tebladen upphettas istället för att oxideras direkt efter skördning. På så vis bevaras tebladens naturligt höga innehåll av l-teanin, vilket även ger grönt te dess karaktäristiska smak.

Trots att grönt te har druckits i flera tusen år var det faktiskt inte förrän 1949 som den unika aminosyran teanin upptäcktes av japanska forskare. Året därpå lyckades man för första gången isolera ämnet ur teblad och sedan dess har flertalet studier utförts på ämnet. Man har bland annat fastslagit teanin som en säker aminosyra att inta utan några biverkningar. Forskning visar en stark koppling mellan l-teanin och förbättrad sömnkvalitet.

Fördelen med kosttillskott

Även om te, speciellt grönt te, fortfarande är det vanligaste viset att få i sig teanin har allt fler fått upp ögonen för teanin-tillskott. Kosttillskott må inte vara lika gott som en kopp te, men det erbjuder istället ett betydligt mer smidigt och effektivt sätt att få i sig en exakt dos l-teanin. I majoriteten av alla de studier som har påvisat positiva hälsoeffekter med bland annat förbättrad sömnkvalitet har doseringen av teanin legat på 200 mg. För att få i sig den dosen med hjälp av grönt te skulle man behöva dricka 4 till 5 koppar. Att inta den mängden vätska precis innan läggdags hade inte direkt främjat god sömn och man har även sett ett samband av höga doser av grönt te och leverskador. Att använda sig av ett kosttillskott med teanin är inte bara smidigare utan även ett säkrare val för att främja god sömn.

Olika typer av teanin

Alla aminosyror, med undantag för glycin, är så kallade stereoisomers och är strukturellt en spegelbild av varandra – precis som våra händer. Förenklat kan man säga att de delas in i två former och att skillnaden är att de vrider planpolariserat ljus åt olika håll, det vill säga åt vänster eller åt höger. När ljuset vrids åt vänster kallas det för levoroterande och betecknas då med L- innan namnet på aminosyran. När ljuset vrids åt höger kallas det dextroroterande och får då beteckningen D- istället.

Allt protein i den mänskliga kroppen är uppbyggt uteslutande av vänstervridna aminosyror, det vill säga l-formen. Detsamma gäller för nästan alla naturligt förekommande aminosyror. Tidigare trodde man att d-isomers endast existerade som syntetiskt framställda aminosyror och att det inte existerade i naturen, men på senare tid har man upptäckt att d-formen är naturligt förekommande också. Rent generellt kan man säga att l-formen är mer stabil och har ett högre biologiskt värde och upptag i kroppen än d-formen.

I alla de studier man har gjort på ämnet och kunnat visat positiva hälsoeffekter som bland annat förbättrad sömnkvalitet är det just l-teanin de har använt – och i de flesta fall även en dos på 200 mg teanin. Precis samma form och dos som Body Science Theanine innehåller.

L-teanin och koffein

Koffein, som även det finns i vissa tesorter, är en av världens mest konsumerade stimulerande medel - så kallad stimulant. Koffein gör oss pigga och alerta, men kan även ge bieffekter såsom skakningar, svettningar och ökad nervositet. Eftersom teanin har en avslappnande och lugnande effekt, utan att orsaka dåsighet, har man länge kombinerat koffein och teanin tillsammans för att eliminera koffeinets biverkningar.

Studier har visat att teanin minskar koffeinets negativa effekter samtidigt som kombinationen har en synergisk effekt ihop som främjar ökad vakenhet, fokus och reaktionstid. Aminosyran l-teanin hjälper dessutom till att förbättra minne och koncentration, vilket gör det extra intressant att använda sig av vid studier. 

Detta har gjort kombinationen av teanin och koffein till en populär kombo i PWOs och kosttillskott för ökad fokus och koncentration.

Artnr: SKU252981
Tillverkare: Body Science
EAN:

Innehåll

Body Science Theanine

Kosttillskott.
Antal: 90 vegetabiliska kapslar (90 doseringar).
Doseringsstorlek: 1 kapsel.

Användning: Intag 1 kapsel före sänggående.

Ingredienser: L-teanin, fyllnadsmedel (mikrokristallinisk cellulosa), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa).

OBS: Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till varierad kost. Förvaras torrt och oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Bäst före utgången av: Se stämpel bredvid streckkod.

Förvaringsanvisning: Förvaras i orginalförpackning i rumstemperatur.

Innehåll per kapsel:
L-teanin 200 mg
 
Läs mer

Recensioner

Det finns inga kommentarer att läsa än..
Fri faktura
14 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,6 / 5
Hemleverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
30 dagar
L-teanin 200, 2 st
229.00
Utmärkt
Baserat på 10542 omdömen
1 timme sedan
Bra kvalitet

Bra kvalitet Och bra leverans

Arad Kheirkhah
8 timmar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans, bra kvalitet

Robert Ljunggren
9 timmar sedan
Snabbt o bra

Produkterna kommer snabbt och bra service

Angelica
9 timmar sedan
Bara bra

Snabbt, inte skadat och bra produkter.

Knas Boll
17 timmar sedan
Supersnabb leverans och varor av högsta…

Supersnabb leverans och varor av högsta kvalitet. Nöjd med priset.

Daniel Bykowski
20 timmar sedan
Mycket bra

Mycket bra snabb leverans

George Benjamen Toma
21 timmar sedan
Brukar alltid handla i fysisk butik

Brukar alltid handla i fysisk butik, men det är fantastiskt smidigt online och snabb leverans

Per Leijon
21 timmar sedan
Bra produktinfo

Bra produktinfo, bra priser och supersnabb leverans.

Eva Margaretha Ceder
21 timmar sedan
toppen

snabb leverans, bra produkter och kanon priser

PJ Lindholm
22 timmar sedan
Bästa proteinpulvret

Bästa proteinpulvret

Nina
22 timmar sedan
Beställde runt lunchtid på måndag

Beställde runt lunchtid på måndag, leveransavisering på tisdag. Som alltid helt korrekt leverans, enligt beställning.

Johan Wilén
23 timmar sedan
Utmärkt

Bra kvalitet

Mehmet Ucar
Ny kund?