Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Hemleverans 
-33%

XLNT Sports EAA + koffein 3st

Välsmakande EAA med koffein för snabb och effektiv energiboost. Välj mellan Sour Cola och Strawberry!
657:-
987:-
+
I webblager – skickas senast imorgon Ej i lager
Finns ej i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

EAA-tillskott med uppiggande koffein

Nu finns äntligen den otroligt populära EAA-tillskottet från XLNT Sports i kombination med prestationshöjande koffein! 

  • Oslagbar smak – du kommer inte tro att det är en EAA-produkt!
  • EAA med BCAA i 6-1-1-förhållande.
  • Med prestationshöjande betain.
  • Lättdoserad – 50 mg uppiggande koffein per skopa.
  • Berikad med vitamin C och B6 för minskad trötthet och utmattning.
  • Tillverkad av veganska aminosyror.
  • Producerad i Sverige.

XLNT Sports har blivit starkt förknippade med hög kvalitet och oslagbar smak, speciellt när det kommer till kosttillskott med aminosyror. Nu finns äntligen deras EAA-produkt i kombination med koffein och helt oöverträffad smak. Med 50 mg koffein per portion kan man enkelt och lätt dosera koffeinintaget efter eget behov. En perfekt produkt att använda sig av inför fysiskt och mentalt krävande situationer som kräver ökad prestationsförmåga samtidigt som man vill stimulera muskeluppbyggnad och återhämtning!

 

Vad är aminosyror?

Att äta en varierad kost är viktigt för att vi ska få i oss alla näringsämnen i bra balans och för dig som har en aktiv livsstil och tränar mycket är det särskilt viktigt att få i sig tillräckligt med protein. Protein räknas faktiskt som det viktigaste näringsämnet och heter just därför protein – vilket kommer från det grekiska ordet proteos som betyder det viktigaste eller första. 

Totalt är det 20 aminosyror som bygger upp proteiner och av dessa är 11 icke-essentiella som kroppen själv kan producera och resterande är essentiella som vi måste få i oss via kost. De essentiella aminosyrorna brukar kallas för EAA (essential amino acids) och består av l-leucin, l-valin, l-isoleucin, l-treonin, l-histidin, l-lysin, dl-metionin, l-tryptofan och l-fenylalanin. Denna grupp livsnödvändiga aminosyror kan som sagt kroppen inte själv producera utan dessa måste tillföras via kosten genom proteinrika livsmedel, proteinpulver eller kosttillskott med aminosyror.

EAA och BCAA

Skillnaden mellan kosttillskott med EAA och BCAA är att BCAA-tillskott endast innehåller de tre grenade aminosyrorna leucin, isoluecin och valin medan ett EAA-tillskott innehåller 8 essentiella aminosyror – där de grenade aminosyrorna (BCAA) ingår. Just av den anledningen behöver man inte använda sig av ett BCAA-tillskott om man redan dricker ett kosttillskott med EAA, men givetvis finns det andra fördelar med att använda sig av BCAA då de innehåller en betydligt högre halt av de grenade aminosyrorna. Vill man läsa mer om EAA vs BCAA kan man klicka här för att komma till en artikel där vi reder ut skillnaderna.

Ett snabbare upptag av kroppens byggstenar

För den som är aktiv och tränar mycket är det extra viktigt att tillföra kroppen de byggstenar som behövs för att den ska kunna reparera sig och bygga upp nya muskler – det vill säga protein. Detta kan man göra genom att äta proteinrik mat, dricka en proteinshake eller ta ett EAA-tillskott som innehåller essentiella aminosyror precis som ett fullvärdigt protein gör. Den stora fördelen med att använda sig av kosttillskott är framför allt smidigheten, kostnaden och ett betydligt snabbare upptag i kroppen. Hur vidare man väljer proteinpulver eller aminosyror är för många en smaksak – den stora fördelen med att använda sig av ett kosttillskott med aminosyror framför ett proteinpulver är att kroppen inte behöver bryta ner proteinet till fria aminosyror innan det kan tas upp och användas i kroppen. Aminosyrorna i ett EAA-tillskott är redan spjälkade och har därför ett effektivare upptag i kroppen. De grenade aminosyrorna (BCAA) behöver inte ens passera levern innan de når ut i blodomloppet – istället går de direkt ut till muskelcellerna där det kan användas som bränsle när vi tränar. Detta har gjort aminosyror till ett av de populäraste kosttillskotten att använda i samband med träning.

Icke-essentiell kan bli essentiell vid brist

Med en proteinfattig kost finns det risk för att vi inte får i oss tillräckligt med de aminosyror som bygger upp proteiner, varav en icke-essentiell aminosyra kan bli livsnödvändig. I normala fall kan kroppen själv producera de icke-essentiella aminosyrorna genom nedbrytning av andra aminosyror och mellanprodukter i ämnesomsättningen. Exempelvis kan kroppen själv producera den icke-essentiella aminosyran tyrosin så länge den essentiella aminosyran fenylalanin finns tillgänglig. Vid brist av fenylalanin blir tyrosin istället helt plötsligt livsnödvändig, vilket är fallet för individer som lider av fenylketonuri (PKU) – en ärftlig ämnesomsättningssjukdom som gör att kroppens omsättning av fenylalanin till tyrosin inte fungerar. Vissa icke-essentiella aminosyror är alltså endast icke-essentiella så länge det finns tillgång av andra aminosyror som kroppen kan producera den specifika aminosyran av. Dessa aminosyror kallas för semi-essentiella och av de icke-essentiella aminosyrorna är det cystein, tyrosin, arginin, prolin, glycin och glutamin som räknas som semi-essentiella.

Uppiggande koffein

Att använda sig av det centralstimulerande ämnet koffein är utan tvekan det mest vanliga sättet för att motverka trötthet och öka vakenheten inför både fysiska och mentala utmaningar. De flesta får i sig koffeinet genom att dricka kaffe, te eller annan koffeinhaltig dryck såsom energidryck eller PWO. Även kosttillskott med EAA och BCAA kan innehålla koffein. Ett intag av just EAA i kombination med koffein ger en utmärkt uppladdning inför tunga och långa pass. De grenade aminosyrorna når direkt ut till muskulaturen där det omedelbart kan användas som bränsle medan de övriga essentiella aminosyrorna ger energi längre in på passet. Koffeinet ger ökat mentalt fokus och verkar prestationshöjande i form av förbättrad ork och uthållighet. Eftersom kroppen redan är fylld med alla essentiella aminosyror (EAA) behöver du inte stressa med att fylla på med muskelbyggande protein direkt efter träningen!

Dosera efter ditt egna behov

Med XLNT Sports EAA + Caffeine ligger koffeinhalten på 50 mg koffein per skopa, vilket gör det otroligt lätt att dosera efter eget behov. Exempelvis ger 3 skopor lika mycket koffein (150 mg) som man får i sig av att dricka en kopp kaffe. 4 skopor motsvarar koffeinnivån (200 mg) i flertalet energidrycker såsom XLNT Sports BCAA, Monster med mera. För optimalt upptag och effekt bör man inta 1 – 4 skopor på tom mage eftersom inget då stör det snabba upptaget i kroppen. XLNT Sports EAA + Caffeine kan användas både som uppladdning inför tuffa träningspass så väl som ett välsmakande substitut till kaffe eller energidryck när man känner att man behöver extra energi.

Artnr: SKU24974
Tillverkare: XLNT Sports
EAN:

Innehåll

XLNT Sports EAA + Caffeine Sour Cola

Kosttillskott. Innehåller sötningsmedel.
Nettovikt: 470 gram (120 portioner).
Portionsstorlek: 3,9 gram (~1 skopa).

Användning: På träningsdagar, blanda 1 - 4 skopor med 2 - 4 dl vatten och drick innan träning.

Ingredienser: L-leucin, betain, l-fenylalanin, l-lysin, glycin, surhetsreglerande medel (äppelsyra, natriumvätekarbonat), l-alanin, l-treonin, l-isoleucin, l-valin, vitaminer (C, B6), aromer, sötningsmedel (aspartam, acesulfam-K), dl-metionin, l-histidin, koffein, färgämne (sockerkulör). Innehåller en fenylalaninkälla.

OBS: Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Varning: Högt koffeininnehåll! Innehåller 50 mg koffein per skopa. Rekommenderas ej för barn, gravida eller ammande kvinnor.

Bäst före utgången av: Se stämpel på lock.

Förvaringsanvisning: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Innehåll per 1, 2, 3 respektive 4 skopor:
BCAA 6-1-1
-varav l-leucin
-varav l-valin
-varav l-isoleucin
1000 mg
750 mg
125 mg
125 mg
2000 mg
1500 mg
250 mg
250 mg
3000 mg
2250 mg
375 mg
375 mg
4000 mg
3000 mg
500 mg
500 mg
Betain 500 mg 1000 mg 1500 mg 2000 mg
L-fenylalanin 275 mg 550 mg 825 mg 1100 mg
L-lysin 275 mg 550 mg 825 mg 1100 mg
Glycin 275 mg 550 mg 825 mg 1100 mg
L-alanin 175 mg 350 mg 525 mg 700 mg
L-treonin 175 mg 350 mg 525 mg 700 mg
Vitamin C 75 mg 94 %* 150 mg 188 %* 225 mg 281 %* 300 mg 375 %*
DL-metionin 50 mg 100 mg 150 mg 200 mg
Koffein 50 mg 100 mg 150 ng 200 mg
L-histidin 25 mg 50 mg 75 mg 100 mg
Vitamin B6 0,35 mg 25 %* 0,7 mg 50 %* 1,1 ng 75 %* 1,4 mg 100 %*
 
* för märkningsändamål procent av dagligt referensintag enligt EU.
Läs mer
Emma
May 11, 2021
Så fräsch smak! Både syrlig och söt. Riktigt bra kombo av aminosyror och koffein, pigg i hela träningspasset!
Till nytta?
0
0
Polly
Mar 8, 2021
Sour Cola - lätt godaste smaken! Så bra med en EAA-produkt i kombo med koffein då jag vill få i mig EAA och samtidigt blir pigg under mina träningspass.
Till nytta?
2
0
Alex
Nov 11, 2020
Smaker
Jordgubb - Solkar 5/5, Smakar inte kemiskt utan precis som XLNT Bcaa drink jordgubb smakar den väldigt äkta

Sour Cola 4/5
Smakar väldigt lagom med cola, skulle haft lite mer sur smak bara i sig bara.

Relationen mellan koffein och aminosyrerna är dock riktigt bra!
Till nytta?
3
0
Jesper
Sep 1, 2020
Bra balans mellan EAA och koffein! Ingen av smakerna som har bismak av aminosyror!
Till nytta?
5
1
Samir
Sep 7, 2020
En af mine absolutte favoritter! Godt pump og god mængde af essentielle aminosyrer til at loade kroppen op med. Sur cola er bare en bonus! Min træning bliver aldrig den samme uden denne igen, midt have! :)
Till nytta?
3
0
Se fler recensioner
Fri faktura
14 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,6 / 5
Hemleverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
30 dagar
EAA + koffein 3st
657.00
Utmärkt
Baserat på 8857 omdömen
4 timmar sedan
Bra priser och snabb leverans.

Bra priser och snabb leverans.

Ida W N
7 timmar sedan
Mycket nöjd

Mycket nöjd, snabb leverans & bra produkter!

Veronica
15 timmar sedan
Bästa!!

Alltid bra priser & snabb leverans, vad mer kan man önska!

Helena
15 timmar sedan
Snabb leverans och bra varor.

Snabb leverans och bra varor.

Cecilia
17 timmar sedan
5/5 ⭐

Jätte bra produkter och snabba leveranser!

Johanna
21 timmar sedan
Snabb o smidig beställning o leverans

Snabb o smidig beställning o leverans. Produkten är super, jättegod naturlig smak, håller mig mätt utan sug efter något annat. Rekommenderas om du vill byta ut måltider.

Anna Lönngren
22 timmar sedan
Bra köp!

Bra priser. Snabb leverans. Nöjd med varorna som levererades.

Andersson Jigfelt Therez Gabriella
2 dagar sedan
Gick väldigt fort att få varorna som…

Gick väldigt fort att få varorna som man beställt👍oerhört snabb leverans.

Ulrika Minorsson
2 dagar sedan
Snabb leverans o bra paketerat 👍

Snabb leverans o bra paketerat 👍

Daniel Gustavsson
3 dagar sedan
Bästa caseinet👌 så goda smaker!

Bästa caseinet👌 så goda smaker!! Mina favoriter är cinnamon bun och apple pie, 5/5☆☆☆☆☆

Johanna
3 dagar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans. Tack

Ahmad Sarmeh
3 dagar sedan
Över förväntan

Så bra - snabbt enkelt bra beskrivningar. Flaskan motsvarade förväntningarna med råge. Mycket nöjd 😄

Björn Stockholm
Ny kund?